Jdi na obsah Jdi na menu
 


Info pro soutěžící

logo-jeseniky-2016.jpg

Základní informace informace pro soutěžící, jelikož většina z vás moc nečte pravidla.

Tecnická a administrativní přejímka - Přejímka začíná a končí viz časový harmonogram , pro technickou kontrolu se dostavte k přejímce i s modelem i karoserií.

Shakedown - testovací RZ ,kterou může soutěžící absolvovat po technické přejímce. Trat´ shakedownu bude vyznačena pořadatelem ,jede se jen jedním směrem ,dodržujte cca 10 sekudové rozestupy proto aby měl každý ze soutěžících dost prostoru pro test. Je zakázáno absolvovat shakedown bez karoserie (možno použít treninkovou karoserii). Testovaní mimo shakedown penalizace 30 s.

Pneu - pro tř. Pirelli Cup je zakázano mazat pneu!!! Pneu budou během soutěže kontrolovány. Při zjištění porušení tohoto pravidla bude soutěžící vyloučen. Pro ostatní soutěžící jsou pneu libovolná v rámci pravidel pro Moravia Cup. I zde je mazání zakázáno.

Servis - Servis je řádně vyznačen v časovém harmonogramu. Mezi RZ kde je servis zakázán ,soutěžící po projetí cílem pokračuje sám po vlastní ose do odstavného prostoru, kde svůj speciál odstaví na určené místo vypne a s vysílačkou opustí tento prostor. Porušení pravidla zákázaný servis je penalizován 30 s. Zákaz servisu neplatí pro ty co rychlostní zkoušku před zakázaným servisem nedokončí a mají tzv. VP. Držitelé VP mohou své vozy opravit a nastoupit do další RZ.