Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. Rockstar Rally Jeseníky 2013

25. 3. 2014

logo-rockstar-rally-2013.jpg

Výsledky jednotlivých RZ ZDE

Pátá soutěž Moravia Cupu odstartovala 7.9.2013 v 9.30 na start se postavilo 34 posádek, krom českých posádek pořadatel přivítal i tři posádky z Polska. Počasí se vydařilo a na rozdíl od prvního ročníku kdy byly 2'C po celou soutěž deštivo a k závěru nechyběl ani sníh, v letošním II. ročníku Rockstar Rally Jeseník teploty šplhaly až k 27'C. Na soutěžící čekalo 9 rychlostních zkoušek z různorodým povrchem (Hlína ,šotolina, asfalt). Na rychlostních zkouškách se i díky různemu povrchu měnil rytmus jízdy kde rychlé úseky střídaly techničtější pasáže. Již podruhé v letošní sezóně bylo použita možnost zakázaného servisu to aby naše naše malá rally se zase o trošku víc přiblížila velkým rally. V praxi to znamená, že mezi 9 RZ byl rozdělen servis jen 3X. Mezi zkouškami kde servis není se soutěžní jezdci řadí do uzavřeného parkoviště kde čekají na svůj čas startu do další RZ.

 

cimg4533.jpg

cimg4544.jpg

 

V Jesenické rally hatrick pro Škodovku v prvních dvou soutěžích v naší aréně zvítězil domácí jezdec J.Záviš s Škodou Fabia WRC v letošním roce od 1RZ suveréně vévodil Kamil Sedláček se svou Fabii S2000 Slovenského týmu Styllex Motorsport. Kamil byl jedním ze tří hostů z konkurenčního šampionátu Intercup, vyhrál 6 rz z 9 a zaslouženě zvítězil. 2 RZ vyhrál Jožka Pekař "Legenda Zlínské RC Rally" také s Fabií S2000 a jednu RZ vyhrál Luboš Klinkáček s Citroënem DS3 WRC. Luboš se už v letošním roce v Moravia Cupu zabydlel a mohl by být černým koněm letošního šampionátu.

 

cimg4566.jpg

 

Ve třídě Clasic představil Tomáš Šmít nové šasi na své Toyotě 86GT a hned se prosadil na 3 místo v této třídě, velký jezdecký růst také předvádí Košít Jan s VW Golf už podruhé za sebou dosáhl na stupně vítězů. A jako jediní víme co Honza chystá pro sezónu 2014. Honza si u Zava Racing objednal z brusu nový Peugeot 207 S2000. Velice vyrovnaný a konstantní výkon podal vítěz tř. Clasic Láďa Czylok s Toytou 86 GT se bodově dotáhl na lídra tř.Clasic Ondru Klicha, kterému se v Jeseníku moc nedařilo.

cimg4572.jpg

 

Tř. ACADEMY je pro naše juniory do 10 let věku a tady je potřeba vyzdvihnout výkon Patrika Zatloukala s Fordem Focus WRC tento mladíček při svém druhém startu to dotáhl až na stupně vítězů. Druhý skončil domácí Oliver Zaviš s Citroënem DS3 WRC, měl ambice vyhrát ,ale vítěztví mu vyfoukl jeho největší soupeř Tomáš Bortel s BMW M3, který jede víc hlavou a to mu přináší lepší výsledky.

dsc_9184.jpg

 

V Týmové soutěži kralovaly Škodovky z RYO RALLY TEAMU na druhém místě domácí Zava Racing s Citroëny DS3 WRC a třetí místo obsadil Martini Lancia Rally Team se svou Deltou HF Integrale.

ii.-rally-jeseniky-2013-087.jpg

 


oficiální vysledky ZDE

fotogalerie ZDE

...........................................................................................................................................................................

partneři II.Rockstar Rally Jeseníky 2013

zava-racing-logo-2011.jpglogo-pepsi-2012.jpgrockstar-logo.jpgfajne-reality-logo2.jpg

 

další info o RC Moravia Cupu na www.moraviacup.cz

 

Náhledy fotografií ze složky II. Rockstar Rally Jeseníky 2013